جبران کمبود نیتروژن در درخت انگور: به دو صورت استفاده در خاک و اسپری4. علائم کمبود پتاسیم : عنصر پتاسیم نقش حیاتی در رشد و باردهی درختان مو دارد، کمبود پتاسیم در انگور با تبدیل برگ ها به رنگ قرمز تیره آشکار می شود. همچنین موجب توقف در رشد، کاهش بازدهی محصول و ضعف کلی می شود.
کمبود موضعی و سطحی پتاسیم بعنوان کود باغ انگور را می توان با درمان قسمت های مذکور تصحیح کرد و نیازی به درمان و اصلاح کل کشتزار و مزارع نیست. تاثیر پتاسیم بر روی درخت انگور و کمبود آن بطور موضعی و محدود را می توان با نظارت بر نیاز های غذایی خاک در سراسر تاکستان جهت حصول اطمینان از کیفیت محصول درمان و اصلاح کرد. تاثیر پتاسیم بر روی درخت انگور جهت توسعه آن، همچنین سطح و میزان پتاسیم بعنوان عاملی در افزایش مقاومت در مقابل بیماری های انگور، اندازه میوه، طعم و بافت آن حیاتی است.
کود مناسب درختان انگور و تاثیر پتاسیم بر روی درخت انگور
تاثیر پتاسیم بر روی درخت انگور غیر قابل چشم پوشی است. چنانکه حفظ سطح پتاسیم کلید انگور سالم و میوه خوب است. انگور مقادیر زیادی از پتاسیم خاک را می زداید و در حقیقت، نیاز نسبتا بالا به پتاسیم (k) دارد. بخاطر داشته باشید انگور به کلرید حساس است و اگر خاک شور یا سطح کلرید بالا باشد تحت فشار قرار می گیرد. در کوددهی انگور انتخاب منبع پتاسیم که دارای کلرید کمتر باشد، می تواند به کاهش نمک و سمیت خاک کمک کند. همچنین استفاده از پتاسیم بدون کلرید که پایین ترین سطح نمک را دارد برای باروری درخت انگور بسیار عالی است.
با افزایش سن انگور و هر چه چیدن دانه از آن ها افزایش می یابد، نیاز بیشتری به پتاسیم پیدا می کند. نیازمند پتاسیم بیشتر برای رسیدن به درستی محصولات. نیاز به پتاسیم بسته به عوامل محیطی دارد. در برخی موارد نیاز به مکمل های پتاسیم بعنوان کود تقویتی انگور است.
بایستی آب کافی در خاک برای پتاسیم در دسترس ریشه وجود داشته باشد. پتاسیم بایستی بعنوان یک یون در آب خاک حل شود. خاک های خیلی خشک منجر به کمبود پتاسیم مانند دیگر مواد مغذی می شود. با اضافه کردن آب بیشتر، کشاورزان می تواند در دسترس بودن پتاسیم را افزایش دهند.
روش های استفاده از کود برای درختان انگور :
غرقابی ، چاله کود، محلول پاشی ، قطره ای
طریقۀ استفاده :
۱۰ کیلوگرم از کود به همراه هزار لیتر آب در یک هکتار
دو نوع کود دهی برا ی درختان وجود دارد :
۱- پیشگیری (جلوگیری از فقر آهن)
۲- درمان (درمان فقر آهن)
برای هر درخت بالغ (پیشگیری) : ۱۵ گرم
برای هر درخت بالغ (درمان) : ۲۰ گرم
برای هر نهال : ۵ گرم